Golf

Birdland Golf & Country Club, Bük

A golfnak, csakúgy, mint számos világszerte népszerű sportnak Anglia a hazája. A lágy lankák, zöld rétek szinte kínálták magukat ennek az egészséges, társasági eseménynek is beillő sportnak a "feltalálására". Az 1990-es rendszerváltozás Magyarországon is kedvezett az "úri" sportok - köztük a golf - elterjedésének, hiszen az ország természeti viszonyai rendkívül alkalmasak golfpályák kialakítására. Tájékoztatónk nemcsak azoknak szól, akik már lelkes hívei az angol gentlemanek sportjának, hanem azoknak is, akik még csak most szeretnének megismerkedni, megbarátkozni a golfozással, azzal a sporttal, mely mindazon túl, hogy rohanó napjainkat kiegészíti, egy másfajta életstílust jelent és nem utolsó sorban újabb barátságokat, kapcsolatokat eredményez.
Bár ez a szép sport Magyarországon még gyerekcipőben jár, egyre-másra alakulnak golfklubok országszerte.

  

Az összes közül a legismertebb a büki pálya, hivatalos nevén Birdland Golf & Country Club. Magyarország első nemzetközi minősítésű golfpályája, tagja a Magyar és az Európai Golf Szövetségnek, és a PGA (Professional Golf Association) által ajánlott legjobb üdülő-helyeket tömörítő Relais du Golf Hotels & Resorts láncnak.

A külföldön már jól bevált gyakorlat, miszerint a fontos üzleti döntések nem az íróasztalnál, hanem az üzleti élet "zöld tárgyalóján" azaz a golfpályákon születnek, mára már Magyaror-szágon is egyre elfogadottabb.
Ezt felismerve, a magyar golfklubok is számtalan szolgáltatással, lehetőséggel kedveskednek vendégeiknek. Bár a golf továbbra sem nevezhető tömegsportnak, mind szélesebb körben válik népszerűvé Magyarországon is. A magyarországi pályák és klubok is mindenben megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak. 
A golf szerelmesei szerencsére már korhatár nélkül hódolhatnak ennek a szép sportnak. Az idősebb korosztály számára sem zárulnak be a kapuk, sőt! A seniorok aránya a golfozók közt relatíve magas. Már több, mint öt éve működik a Magyar Senior Golfozók Szövetsége, mely a hasonló nemzetközi szervezetnek is tagja. A más sportágból már "kiöregedettek" közül sokan még a háború előtt kezdtek el játszani és még ma - 70 ill. 80 éves kor felett - is képesek űzni ezt a nagy kitartást és bonyolult technikát igénylő sportot. 
Reméljük, hogy e kis ismertetőnek köszönhetően, legalább ennyi időre szóló szerelem szövődik Ön és a GOLF között.

    

AKTÍV PIHENÉS - GOLF:

A Birdland Golf & Country Club Európa szívében, a közkedvelt nyugat-magyarországi üdülőhelyen, Bükfürdőn található, ahol festői szépségű környezetben sokrétű golf, wellness, fitness és más szabadidős szolgáltatásokkal várjuk mindazokat, akik számára fontos a kellemes kikapcsolódás és felüdülés. A Colfklub Golfkurzusai a kezdők részére is alkalmasak arra, hogy megismerkedjenek a világ egyik legnépszerűbb játékával, de egyúttal azzal az életformával is, amit egy klub nyújt tagjai és vendégei számára.

A klubtagok és vendégek igénybe vehetik azt a 2004-ben megnyitott luxus színvonalú, Wellness, Golf & Konferencia szállodát, melyet a Golfklub partnerével a Radisson SAS Hotels & Resorts-al közösen működtet. A szállodában lévő klubházban számos magas színvonalú szolgáltatást és a kikapcsolódás különböző formáit biztosítják a klubtagok és vendégek számára. A vendégek élvezhetik a szivar szalon nyújtotta kellemes illatokat, a kártyaszoba biztosította izgalmakat és az Albatros bár által készített italkülönlegessé-geket. Nem megfeledkezve a golf szerelmeseiről: golf shoppal, öltözővel, felszerelés tárolóval várják mindazokat, akik az aktív kikapcsolódás ezt a formáját választják.

  

Gosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - MagyarGosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - DeutschGosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - Czech