Bük - Bükfürdő

 

Büki Gyógyfürdő

 

Gyógyvíz összetétel

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a legkisebb gyermekeknek  2017. júniusában  elkészült a legújabb szórakozási lehetőség fürdőnkben, s az óvodás korú gyermekek birtokba vehetik az új  interaktív vízalatti gyermekbirodalmat.

 

 

A Büki Gyógyfürdő - hasonlóan Nyugat-Magyarország számos más fürdőjéhez - az 50-es években végzett kőolajkutató fúrásoknak köszönheti létét: kőolajat kerestek, helyette azonban forró vizet találtak a kutatók. 
1957 őszén nagy nyomású vízoszlop tört 1282 méteres mélységből 55 fokos hőmérséklettel a felszínre. A kutat azonnal lezárták, majd a betondugót 1960-ban eltávolították. 1962. augusztusában nyitották meg a fürdő első medencéjét, amely ma is üzemel. 
A büki hévíz 1965 óta minősített gyógyvíz, a fürdőt 1973-ban nyilvánították gyógyfürdővé, 1979-ben országos jelentőségű gyógyhellyé. 
A gyógyvíz a kalcium-magnézium- hidrogén-karbonátos termálvizek csoportjába tartozik, így kiválóan alkalmas csaknem valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére.
Az Európa szerte ismert Bükfürdő a 20. század második felében Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdőjévé fejlődött. A felbecsülhetetlen értékű hévízkincs, szubalpin klíma, a látnivalókban gazdag környezet, a gondozott településkép és a magas színvonalú szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy vendégeink nyugodt körülmények között gyógyuljanak és pihenjenek nálunk.
A termálvíz gyógyító erejét már az ókoriak is ismerték. Különös gondot fordítottak testi-lelki egészségük megőrzésére. Ma sincs ez másképp, hiszen a legfőbb érték az ember legnagyobb kincse az egészség.

 

Büki Gyógyfürdő négy évtized tapasztalatával, minden elemében megújulva kínál gyógyító pihenést, kikapcsolódást és felüdülést minden kedves vendégének.

 

A gyógyvíz hatásosan alkalmazható még a mozgásszervi panaszokon kívül, nőgyógyászati, emésztőszervi problémák kezelésénél is.

 

 

 

 

 

MIT NYÚJT FÜRDŐNK A VENDÉGEKNEK ?

Fedett fürdő:
- különböző hőfokú gyógyvizes medencék (32-39 °C)
- úszásra alkalmas medence, 
- tágas, modern pihenőterek.

Strandfürdő: 
- strand-, úszómedencék 
- gyermekvilág gyermekmedencékkel, pancsolókkal, csúszdák 
- sportpályák, teniszpályák, strandröplabda pálya

Rekreációs Park: 
- exkluzív környezet fedett élményfürdő,
- pezsgőágyakkal, vízi attrakciókkal 
- finn szauna

Fizioterápiás Intézet:
- gyógyvízes tradicionális és modern terápiás eljárások 
- alternatív gyógymódok 
- komplex ellátás

Javallatok:

    Mozgásszervi
     ·    ízületek kopásos (degeneratív) betegségei
     ·    ízületi gyulladás
     ·    sérülések utókezelése
     ·    csontritkulás
     ·    ízületi és csontműtétek utáni utókezelés
     ·    lágyrészreumatizmus
     ·    Bechterew-kór
     ·    meszesedés

    Idegrendszeri
     ·    lumbago

    Nőgyógyászati és urológiai
     ·    nőgyógyászati gyulladások
     ·    urológiai gyulladások

    Emésztőrendszeri és anyagcsere
     ·    köszvény
     ·    gyomorhurut
     ·    emésztési zavarok

Gyógykezelések és wellness szolgáltatások

    Wellness
     ·    talpmasszázs
     ·    nyirokmasszázs
     ·    relaxáló masszázs
     ·    egészségmegőrző csomagok

    Fényterápia (fototerápia)
     ·    lézerterápia

    Balneoterápia
     ·    szénsavas fürdő
     ·    komplex gyógyfürdő ellátás
     ·    parafangó
     ·    gyógyszeres pakolás

    Hidroterápia
     ·    súlyfürdő
     ·    víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)
     ·    víz alatti gyógytorna
     ·    pezsgőfürdő

    Mechanoterápia
     ·    gyógymasszázs
     ·    egyéni gyógytorna
     ·    gyógykrémes masszázs

    Elektroterápia
     ·    ultrahang
     ·    elektromos kádfürdő

Kiegészítő szolgáltatások

    Kereskedelem, vendéglátás
     ·    büfé
     ·    bazár
     ·    étterem

    Egyéb
     ·    játszótér

BÜK Nagyközség rövid története

Bük Vas megye északi részén, a Felső Répcementi kistérségben található. Az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a Répce folyó mentén húzódó mai üdülőhely az őskortól kezdve lakott terület. Az itt élő népcsoportok felismerték a vidék kedvező adottságait:a közepes páratartalmú, kellemes évi középhőmérsékletű szubalpin klímát és a természetes vízfolyást, amelynek medre tiszta ivóvizet, partvonala pedig közlekedési útvonalat szolgáltatott, és például a rómaiak egyik útja is itt vezetett a híres Borostyánkő út felé.
A honfoglaló magyarok is megtelepedtek itt a X. század elején, s ezek a lakosok a soproni várban szolgáló nemesek voltak. Közülük a Büki család volt a legismertebb, s feltehetően róla kapta a falu a nevét. A kereszténység korán elterjedt ezen a vidéken, s az első templom a XII. században épült a mai katolikus templom helyén.

A XV. századtól már három Bük létezett egymás mellett:

- Alsó-Bük: a mai gyógyfürdő és a körforgalmi csomópont között alakult ki. Lakosai főleg evangélikus kis- és középbirtokosok voltak. Ők hagyták az utókorra a Kossuth utca szinte teljes hosszában megtalálható, ma már műemléki védettségű paraszt-polgári lakóházakat, illetve a Jókai utcában álló, XVIII. század végi barokk evangélikus templomot.

- Közép-Bük: a mai körforgalom és a vasútvonal közötti településrész. Ez lehetett az első Bük, hiszen a középkorban temploma miatt Egyházas-Büknek is nevezték. 

- Felső-Bük: a Csepreg felé eső településrész. Itt található a falu legszebb műemléke a Szapáry-kastély, továbbá a reformkor jeles országgyűlési szónokának, Felsőbüki Nagy Pálnak a kúriája.

A három falu a 1902-ben egyesült Bük néven.

Az 1957-ben felfedezett és 1962-től fürdőként hasznosított gyógyvíz révén Bük Magyarország harmadik leglátogatottabb gyógyfürdője és egyúttal vonzó település a lakosoknak és a turistáknak egyaránt.

 

 

 Csatolt fájl(ok):Kapcsolódó galéria:


««  «  1 2 3 4 5 6  »  »»
6 oldal, 53 összesen, 1-9


« Vissza az előző oldalra!
Gosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - MagyarGosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - DeutschGosztonyi Erzsébet szállásközvetítője Bükfürdőn - Czech